servicii

Consilierea psihologică

Cand renunt la ceea ce sunt, devin ceea ce as putea fi. Consilierea psihologică este o intervenție psihologică în scopul optimizării, autocunoașterii și dezvoltării personale sau în scopul prevenției și remiterii problemelor emoționale, cognitive și de comportament. Consilierea psihologică se adresează adulților, copiilor, adolescenților și vârstnicilor și se realizează fie prin consiliere individuală, fie prin consiliere de grup. Scopul consilierii este de a eficientiza resursele individuale ale persoanelor intrate în acest demers și de îmbunătățire a problemelor psihoemoționale și de comportament.

Evaluare clinica & Psihodiagnostic

Autoevaluarea este de folos, dar evaluarea făcută de altcineva este esențială. Evaluarea psihologică este un serviciu esenţial în domeniul sănătăţii mintale şi emoţionale, fără de care nu se poate interveni eficient. Pentru a înţelege mai bine importanţa evaluării, putem face paralela cu analizele medicale pe care pacientul le face înainte de a primi un tratament și care determină natura problemei, gravitatea ei cât și tipul de intervenție care îi va reda cât mai curând sănătatea. În funcție de vârstă, tipul de client și scop, psihologul va alege o serie de instrumente pe care le consideră potrivite pentru a putea răspunde întrebărilor evaluării. Evaluarea poate fi realizată într-o ședință sau în mai multe, în funcție de complexitatea problematicii cât și de ritmul de răspuns al clientului.

Aritmetică mentală

Aritmetica mentală este un sport al minții profund care se situează pe primul loc în dezvoltarea cognitivă a copiilor. Această metodă de dezvoltare armonioasă a copilului are la bază tehnica de calcul cu abacul (soroban). În timpul cursurilor, activitatea creierului se intensifică datorită lucrului simultan al celor două emisfere atunci când calculează, proces extrem de important pentru dezvoltarea copilului. Aritmetica mentală maximalizează potenţialul fiecărui copil. Copilul, pe lângă faptul că socoteşte rapid în minte dar și pe soroban își îmbunătăţeşte atenţia şi memoria. Aritmetica mentală ajută la procesarea vizo-spaţială, copii mişcând intr-un mod imaginar biluțele abacului şi astfel, fară calculator, fară pix şi hârtie pot să efectueze calcule complexe foarte rapid.Metoda le antrenează creierul stimulând emisfera dreaptă responsabilă cu imaginaţia şi creativitatea, reuşind să facă calcule pe care nu le-ar putea face în minte în maniera clasică.

scriere si caligrafie
Scriere și caligrafie

“Write Well” – Scriere și Caligrafie este un program complex destinat copiilor și adulților care doresc să pătrundă în arta scrierii de mână, să își descopere noi laturi ale personalității și modalități unice de a le transpune pe hârtie. Scrierea de mână este o activitate complexă ce îmbină procesele cognitive cu cele senzorio-motorii. În procesul scrierii de mână sunt activate regiuni din ambele emisfere cerebrale implicate în gândire, limbaj și memoria de lucru. Prin acest curs dorim să clădim baze solide copiilor care pășesc în minunatul univers al acestei arte. Metodele noastre de predare includ materiale și activități distractive care le stimulează și dezvoltă abilitățile practice, coordonarea ochi-mână, abilitățile motorii și senzoriale.
Caligrafia este o artă în adevăratul sens al cuvântului, o modalitate prin care descoperi laturi noi ale personalității tale și modalități creative prin care să le exprimi vizual. Este important să încurajăm copiii încă de la o vârstă fragedă să se descopere, să se exprime liber, să le insuflăm pasiunea pentru artă, să le stimulăm creativitatea și imaginația.

Matematică Vedică

“Easy math” – Matematică Vedică, este un program unic bazat pe cea mai rapidă tehnică de calcul aritmetic ce permite rezolvarea într-o manieră ușoară și eficientă a problemelor matematice. Matematica Vedică se bazează pe un sistem de calcul compus din reguli și principii cu ajutorul cărora problemele se pot rezolva de 10-15 ori mai rapid comparativ cu maniera clasică simplificând astfel înmulțirea, împărțirea, extragerea rădăcinilor pătrate sau cubice, ridicarea la pătrat, fracțiile zecimale. Principiile acestei tehnici de calcul sunt predate în școli și instituții prestigioase din lumea întreagă fiind utilizate și în domeniul inteligenței artificiale sau în crearea unor programe complexe. Acest curs se adresează categoriei de vârstă 12 – 21 ani.

Cub Rubik

De la joc la performanță este doar un singur pas. Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle tridimensional inventat în 1974 de sculptorul și arhitectul maghiar Ernő Rubik fiind un instrument ingenios ce dezvoltă creativitatea și gândirea analitica la copiii de toate vârstele. Antrenează-ți mintea cu diverse forme și nivele de dificultate ale cubului rubik și învață cum poți rezolva rapid cubul 3 x 3, 2 x 2, piramidă, oglindă, Twister & Megamix. Rezolvarea cubului Rubik este un sport al minții excelent care dezvoltă într-un mod complex funcțiile cognitive. Copiii vor învăța într-un mod distractiv și vor petrece un timp de calitate punându-și mintea la contribuție.

Citire rapidă

Metodologia noastră autentică care dezvoltă capacitatea de a citi și înțelege textul. Cursul îi ajută pe copii să-și dezvolte concentrarea și să facă față cu ușurință unei varietăți de sarcini intelectuale, iar lectura devine o ocupație preferată.

educatie financiara
Educație financiară

Metodologie care ajută copilul să învețe să gestioneze banii, să facă cunoștință cu sistemul bancar și cu principiile economice de bază. Cursul dezvoltă memoria, atenția și gândirea.